Mezoterapija GLAVZDRAV

Ruska firma Glavzdrav –  nastala je od riječi “glavnoe zdarovje” (glavno je zdravlje). Firmu je osnovala skupina vrhunskih doktora koji se bave pronalaženjem i proizvodnjom novih kozmetičkih i medicinskih proizvoda s ciljem očuvanja vječne mladosti na bazi prirodnih resursa i zdrave medicine.

Koje su indikacije za primjenu mezoterapije GLAVZDRAV?

1. Prevencija starenja kože (lice, vrat, dekolte, ruke – mezolift)
2. Celulit
3. Androgena alopecija – ćelavost
4. Strije
5. Bol (bilo da je riječ o glavobolji, migreni ili bolnim stanjima vezanim uz degenerativne reumatološke bolesti ili sportske ozljede)
6. Varikozni sindrom (ubrzava se proces zacjeljivanja rana)

Serumi koji se koriste u GLAVZDRAV mezoterapiji su:

1.Morski kolagen: Kolagen je prirodni sastojak pronađen u koži. Glavni je protein u tijelu koji osigurava čvrstoću i elastičnost tkiva. Starenjem se proizvodnja kolagena u koži smanjuje i ubrzava proces uništenja od strane raznih nepovoljnih čimbenika.

Tokom starenja kolagenih vlakana gubi se vlaga, osobito na koži oko očiju, usta i čela, što dovodi do pojave bora. Usporava proces starenja, potiče stvaranje kolagena i obnavlja njegovu strukturu. Kolagen obogaćuje kožu amino kiselinama, peptidima i kisikom. Morski collagen (kolagen) intenzivno stimulira obnovu stanica, pomaže neutralizirati slobodne radikale i hrani stanice koje se nalaze u dubokom sloju kože. Kolagen, također, štiti kožu od agresivnih djelovanja okoliša (sunca, vjetra, vode).

Preporučeno korištenje: za njegu zrele kože koja ima izražene bore, preventivnu, anti-age njegu i kožu bez tonusa.

Rezultati: koža je zaglađena, smanjena je pojava bora, boljeg je tonusa, napeta je i mladenački svježa. Rezultati vidljivi odmah.

 

2. Hijaluronska kiselina: sastavni dio naše kože. Proizvodi je sama koža putem stanica vezivnog tkiva donjeg sloja. 100% prirodna Hijaluronska kiselina je prirodna sirovina koja se koristi za hidrataciju u proizvodnji kozmetike. Zbog male molekularne mase djeluje u dubljim slojevima kože te smanjuje fiziološke poremećaje: opuštene očne kapke, podočnjake, suhu, oštećenu kožu bez čvrstoće i elastičnosti, pocrvenjelu kožu, kožu s borama. Odlična je zaštita od gubitka vlage, a posebno za vrijeme izlaganja suncu, vjetru i stresu.

Povećava čvrstoću kože nakon terapija mršavljenja te učinkovito djeluje protiv suhe kože bez tonusa. S godinama ravnoteža vlage kože se poremeti, što dovodi do povišenog gubitka vode. To se događa radi smanjenja količine vlage koja dospije u dermis kroz krvne žile. Konkretno, umanjuje se sinteza hijaluronske kiseline u dermis i epidermis i ubrzava njihovo uništenje različitim faktorima.

Indikacijebore, suha i dehidrirana koža lica i tijela, mali atrofični ožiljci, regeneracija kože nakon ozljede (opekline, mehanička ozljeda), alopecija. U ubrzanoj njezi prije nanošenja kreme. Korekcija u starenju za sve tipove kože.

3.Phytodon:

Hijaluronska kiselina. Zbog svoje male i srednje molekularne strukture lako i brzo prodire u kožu, vlaži ju i brzo eliminira dobne promjene.

Slatka djetelina – med djeteline. Biološka aktivnost djeteline određuje se prisutnošću kumarina. Slatka se djetelina koristi u receptima tradicionalne medicine kao dekongestant. U Njemačkoj i Austriji infuzijom iz cvijeća proizvode mast za liječenje kožnih bolesti. U Bugarskoj obloge primjenjuju na apscesi i gnojnim ranama. Rimski liječnik Galen djetelinom je liječio rane i ozljede gladijatora. Dezinfekcijska svojstva i učinak djeteline poznati su bili i u ruskim selima.

4.Mumiton: Pročišćeni Himalajski shijalit, amino kiseline, aktivator, hijaluronska kiselina. Mumiton je tekućina smeđe boje s blagim mirisom Mumije.

Indikacije: Smanjenje tonusa kože lica i tijela; nepovoljni vanjski uvjeti; akne; ožiljci; strije, ogrebotine; apscesi; opekline od sunca; bol u zglobovima. Može se koristiti u prevenciji opekotina i dekubitusa.

5.Herbamin: prirodna hijaluronska kiselina, ljekovita biljka „Rusa“, morski kolagen, aktivator, vitamin C, organska kiselina, flavonoidi, tanini, spoj koji sadrži organski dušik. Tekuće je, želatinastog oblika žute boje.

Hijaluronska kiselina – zbog svoje male molekularne strukture lako i brzo prodire u kožu, vlaži i eliminira dobne promjene.

Morski kolagen – poboljšava elastičnost kože ostavljajući je glatkom i svilenkastom te potiče obnovu stanica. Održava ravnotežu vode i starenja kože, smanjuje bore i poboljšava ten.

Ljekovita biljka Rusa – U Rusiji su prokuhavali travu “rusa”  i kupali u njoj djecu s manifestacijama dijateza i ekcema. Poznato je iz „Ljetopisa Vladimira Monomakha“ – nakon manifestacije raka usne, izliječili su ga Rusom.