Depilacija hladnim voskom

Hladna depilacija ili depilacija hladnim voskom. Ona je iz higijenskih razloga potisnula toplu depilaciju, jer kod hladne depilacije i trake i vosak se koriste samo jednom i isključuju mogućnost infekcije kože. Vosak se sa kože skida celuloznom trakom zajedno sa dlačicama i baca. Prijatnija je depilacija hladnim voskom zbog niske temperature voska koja je približna tjelesnoj i ne postoji opasnost od opekotina.

Hladni vosak se nanosi na kožu u pravcu rasta dlake u jednom potezu, uvijek u tankom sloju i nikada rolonom ne praviti slojeve voska. Vosak je uvijek zagrijan u aparatu (topilici) na 37 – 38 stepeni. Pošto se vosak ne steže, već ostaje mekan pri temperaturi tijela, traka se pritisne da bi se dobro zalijepila za vosak i odmah posebno brzim pokretom povlači u suprotnom smjeru od rasta dlake.

Vosak uglavnom sadrži smolaste materije koje su inače prirodni lijepak, biljna i mineralna ulja, titanijum dioksid i azulin koji smiruje i njeguje kožu. Nakon završetka postupka depilacije bilo kojeg dijela tijela (obrva, naušnica, lica, pazuha, ruku, stomaka, leđa, bikinija i cijelih nogu) se nanose ulja, gelovi i kreme, za njegu izdepilirane kože u zavisnosti koji dio tijela se tretirao.

Moramo da naglasimo da je jako bitan kvalitet voska za rad, jer od njega jednim dijelom zavisi i uspješnost depilacije, a drugi ili možda prvi bitan faktor je stručnost osobe koja radi depilaciju.

Cijene: Depilacija hladnim voskom:

Depilacija citavih nogu : 20KM

Depilacija pola nogu : 10KM

Depilacija prepona : 5KM

Depilacija pazuha : 7KM

Depilacija prsa: 10KM

Depilacija ledja 15-25KM

Depilacija ruku 10KM

Depilacija nausnica 3kM

Depilacija brade : 5KM

Depilacija obrva : 5KM