8 savjeta za ljepotu pomoću sode bikarbone

NEVJEROVATNA upotreba sode bikarbone za kuhanje, kao i za osobnu njegu tijela su neosporne. Stvar je najčešći sastojak u domaćinstvu može poboljšati ne samo svoje zdravlje, ali svoj izgled previše. U stvari, nećete nikada vratiti na svoj stari njegu lica i tijela proizvode kada se osjećate prednosti sode bikarbone.

Krenimo redom sa svih 8 savjeta za ljepotu pomoću sode bikarbone:

1. Šampon

Ako vaša kosa ima tendenciju da se masne lako ili ako idete preko ploča sa frizerske proizvode, soda bikarbona je samo što je potrebno. Šta ti je dodati žličicu sode bikarbone sa svojim redovnim šampon kada imaju tuš. Ovo soda kombinacija šampon-pečenje će ukloniti bilo koji akumulirani ostaci od proizvoda za kosu čineći kosu blagim, mekana i lijepa. Koristite tretman svaki sada i onda.

2. Šampon za pranje suhu kosu

Kada u žurbi i nemaju dovoljno vremena za pranje kose, ali očajnički potrebno osvježiti ga, soda bikarbona opet dolazi u pomoć. Jednostavno primijeniti neki na folikula, ali budite oprezni da ne ide preko odbora kao vaša kosa će se bijele. Pustite ga da radi nekoliko minuta da se upije čestice koje čine kosu izgled masnu. Zatim masirajte vlasište nježno i temeljito. Očešljaj na kraju.

3. Piling lica

Ako imate osjetljivu kožu, a posebno onaj koji reaguje na parfimisano pilinzi, soda bikarbona je najbolja alternativa. Počnite tako što ćete napraviti pastu pomoću sode bikarbone i vode u omjeru 3: 1. Nanesite mešavinu na tvom licu dok masira nježno. Ovaj prirodni piling će ukloniti mrtve stanice s površine vašeg lica, bez iritiraju kožu.

4. Body piling

Pored toga što je efikasan lice piling, soda bikarbona je dobra za tijelo piling. Popunite jedan praznu bocu od bilo kojeg njegu tijela do pola proizvod sa sodom bikarbonom i dodati 25 kapi eteričnog ulja po vašem izboru. Na kraju, dodati vodu da popuni posudu. Koristite mješavina kao piling za tijelo.

5. Dezodorans

Komercijalni dezodoransi su puni kemikalija koje mogu učiniti mnogo štete na vaše zdravlje na duge staze. Ali, pečenje soda je velika prirodna alternativa. Jednostavno mix sode bikarbone s nekoliko kapi bilo kojeg eteričnog ulja i nanesite na pazuha. To će efikasno apsorbovati neprijatan miris.

6. Pasta za zube

Soda bikarbona daje odlične rezultate kada se koristi za oralnu njegu kao i. Mix sode bikarbone sa 3% hidrogen tako da dobijete gustu pastu. Da izbeljujete zube, koristite ovu mješavinu svakog sada i onda, umjesto da svoje redovne paste za zube. Pobrinite se da ne koristite previše često kako bi se spriječilo caklinu.

7. Premaz za umirujuće opekotine

Ova mješavina je izuzetno korisna protiv opekotine – to smanjuje toplotu, regeneriše kožu i smanjuje bol. Mix 2 žličice sode bikarbone u jednom litru vode zatim namočite čistu mekanu tkaninu u to i primijeniti na pogođenim koži kao premaz. Promijenite premaz nakon što postane suho i toplo.

8. Pedikir

Posljednje, ali ne i najmanje važno, sode bikarbone čini veliki pedikir alat. Uronite noge u toplu vodu u koju ste prethodno dodao 2-3 žličice sode bikarbone. Pobrinite se soda bikarbona dobro rastvara prije tretmana. Dodajte malo eteričnog ulja po vašem ukusu, lavande na primer, jer je opuštajuća svojstva. Potopite noge za 15-20 minuta. Završite sa sodom bikarbonom nogom piling (koriste isti mješavina kao i za piling lica).